Gammel Estrup - Borgestuen 

På Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum - er der netop blevet afholdt åbningsreception for den renoverede kælder under bygværkets  sydfløj.

Kælderen vil fremadrettet indgå som en af de mange spændende udstillinger på det kulturhistoriske museum. Her vil man have mulighed for at få indblik i tjenestefolkenes hverdag på landets herregårde for mere end 100 år siden. For eksempel kan man opleve Borgestuen, der er indrettet med lange borde og bænke, hvor tjenestefolkene spiste og opholdte sig i deres sparsomme fritid. Man kan også bevæge sig ind i et oplevelsesrum med tjenestefolkenes egne fortællinger. 

Henry Berthelsen A/S har været tilknyttet projektet som ingeniørrådgiver, hvor vores primære opgave har omhandlet installationsprojektet herunder projektering af vand, varme og afløb samt fremførelse af nye forsyningsledninger. 

Foruden installationer har vi også udarbejdet brandstrategien.

I forbindelse med projektet har vi samarbejdet med arkitekter fra Arkitektfirmaet Kjær & Richter A/S, ingeniører fra Keld Abrahamsen Rådgivende Ingeniør ApS samt entreprenøren HUJ A/S.