Om Henry Berthelsen A/S

Historie

Henry Berthelsen A/S er et rådgivende ingeniørfirma med mere end 60 års erfaring. 

Firmaet blev etableret i 1964 af Henry Berthelsen, der var daglig leder i 30 år. 

I 1971 blev firmaet omdannet til et familieejet aktieselskab, hvor Henrys sønner kom med i ejerkredsen og bestyrelsen.

Siden 1994 har firmaet været under ledelse af Finn Berthelsen, mens Steen Berthelsen blev bestyrelsesformand. I 2018 blev Jacob Berthelsen og Therese Kelstrup en del af ejerkredsen.

I 2021 skete et generationsskifte, hvor Finn gav stafetten videre til sønnen Jacob og Therese, hvor Jacob er administrerende direktør. 

Firmaet startede hjemme i privaten hos Henry på Capellavej, hvor opgaverne blev mange, og der måtte ansættes ingeniører og tekniske tegnere. 

Dette førte til, at firmaet flyttede, først til kælderen på Grundvigsvej 18 og sidenhen på Kirkedammen 3, hvor firmaet fortsatte med at vokse, for til sidst at flytte til de nuværende lokaler på Viby Torv i 1980. 

I 1980 var det dog ikke hele tagetagen der var i brug, men i takt med at opgaverne blev flere, og der blev ansat flere medarbejdere, endte det til sidst med, at Henry Berthelsen A/S har til huse på hele tagetagen den dag i dag.  

Firmaet har i årenes løb udført mange opgaver for offentlige og private bygherrer i hele landet, inden for en lang række områder som plejehjem, pleje- og ældreboliger, socialt boligbyggeri, daginstitutioner, skoler, idrætsanlæg samt bolig-, erhvervs- og industribyggeri.

Værktøjer og faciliteter

​Firmaet er placeret på Viby Torv i Aarhus. Her rådes der over et samlet kontorareal på ca. 250 m2. Lokalerne har plads til 18 medarbejdere foruden reception, mødelokaler m.v.

Henry Berthelsen A/S gør brug af diverse IT-værktøjer i det daglige virke, herunder både administrative tekst- og tegneprogrammer samt relevante fagspecifikke beregningsprogrammer.

Der projekteres digitalt i AutoCAD og Revit.