Søndervangsskolen - Børne- og ungeunivers

Sagsnr.:​

Bygherre:

Aarhus Kommune​

Placering:

Søndervangsskolen, Viby J, Aarhus​

Størrelse

2100 m2 om- og tilbygninger samt udearealer​

Anvendelse

Skole og daginstitution​

Periode:

2017 - 2019​

Arkitekt:

Proces Arkitekter​

Beskrivelse:

​Med afsæt i børne- og ungepolitikkens 0-18 års helhedstænkning, byrådets ønske om arealoptimering samt intentionerne i Helhedsplan Viby syd samles Søndervangskolen, Klubben Rosenhøj og Søndervang Dagtilbud på én matrikel. Dermed skabes et børne- og ungeunivers, der tydeliggør den røde tråd fra 0-18 års perspektiv, og som holder børnene i lokalområdet.

Børne- og ungeuniverset baserer sig på en høj grad af fælles brug af lokaler. Dagtilbud og indskoling deler funktionsrum, der kodes til natur/teknik, praktisk/musiske fag og sprog, og fritidsklubben som er placeret i fløjen mellem mellemtrin og udskoling benyttes også til undervisning og projektarbejde i undervisningstiden. Som en del af projektet etableres også nye håndværk- og designlokaler, produktionskøkken, udearealer til daginstitutionerne samt ny forplads foran Børne og Ungeuniverset som en del af Helhedsplan Viby Syd.

Ydelser:

​Henry Berthelsen A/S har haft fungeret som ingeniørrådgiver i tæt samarbejde med Proces Arkitekter og har varetaget alle de ingeniørfaglige områder på projektet.